Contacteer ons

Methodes laserbehandeling

PRK, epi-LASIK en LASEK

Deze 3 technieken zijn heel gelijkaardig. Het oppervlakkig laagje van het hoornvlies wordt voorzichtig verwijderd. Hieronder wordt de laserbehandeling uitgevoerd. Deze techniek bestaat sinds 1983.

Het herstel is trager dan bij de andere soorten behandelingen. Na de ingreep is het oog gedurende 3 dagen pijnlijk. Het zicht herstelt trager dan met een femto-lasik of SMILE techniek. Deze techniek is voorla aangewezen als het hoornvlies te dun is voor een femto-lasik behandeling of een SMILE behandeling.

 

Femto-LASIK

Bij deze techniek wordt de volledige procedure uitgevoerd met de laser. LASIK is sinds meer dan 15 jaar de meest uitgevoerde laseringreep wereldwijd. Hierbij kunnen we een snelle recuperatie combineren met een zeer scherp zicht. De ingreep zelf verloopt in 2 stappen: eerst wordt er met een femtosecond laser van de allerlaatste generatie (Visumax van Carl Zeiss) een zeer fijn flapje gemaakt in het hoornvlies. Dit flapje is ongeveer 110 micrometer dun, en exact even dik over de volledige oppervlakte. Dit flapje wordt dan omgeklapt, en hieronder zal dan een tweede laser de correctie tot op een micrometer nauwkeurig kunnen behandelen. Dit gebeurt dan met de excimerlaser, de MEL90 van Carl Zeiss. Ook deze laser is uiterst nauwkeurig. Als laatste stap wordt het flapje mooi op zijn plaats gelegd. We zien in de praktijk dat de aanvankelijke irritatie en waas al duidelijk vermindert vanaf 3 à 4 uur na de ingreep.

De femto-LASIK is de opvolger van de LASIK. Deze techniek werd in 1989 ontwikkeld door Prof. Pallikaris. De flap werd toen gemaakt met een micro-mesje. Deze is in ons lasercentrum volledig vervangen door de femtosecondlaser.

Voordelen van deze techniek:

Pijnloos en veilig
Na de ingreep zijn de ogen typisch droger gedurende enkele maanden. Pijn wordt zelden waargenomen.

Snel herstel
Na gemiddeld 4u merk je een duidelijke verbetering van het zicht. Daags na de ingreep kun je de meeste taken weer uitvoeren.

Gepersonaliseerde laserbehandeling
Door de topografie en aberrometrie te integreren in het behandelingsprotocol, kunnen ook onregelmatigheden van het hoornvlies tot een bepaald niveau worden behandeld.

Modernste lasertechnologie
De Zeiss lasers, Mel 90 en Visumax, staan garant voor de best mogelijke resultaten.

Laag percentage bijbehandelingen
Gemiddeld 1% van de behandelingen vereist een kleine bijcorrectie. Deze wordt uitgevoerd 3 maand na de eerste behandeling en is inbegrepen in de kostprijs (tot 1 jaar na de initiële behandeling).

Presbyond (vroegere Laser Blended Vision) 

  • Deze techniek werd in 2009 op punt gesteld door Dr. Dan Reinstein uit London. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen een goed vertezicht en een comfortabel nabijzicht.

  • Personen die zowel een vertecorrectie dragen als een leesbril (of multifocale bril), kunnen in aanmerking komen voor deze techniek. De resultaten zullen desgevallend worden vergeleken met de multifocale lensimplanten.  

Technisch gezien is deze methode sterk verwant met femto-LASIK. 

Relex SMILE

Dit is de derde generatie ooglaser techniek, de meest recente en tegelijk de meest geavanceerde behandeling. ‘SMILE’ staat voor ‘SMall Incision Lenticular Extraction’. Deze nieuwe techniek – die enkel mogelijk is met de Visumax femtosecondlaser – en bestaat sinds 2010 is de minst invasieve en pijnloze laserbehandeling die vandaag mogelijk is. Hierbij wordt eerst een klein schijfje in het intacte hoornvlies losgemaakt met de laser. Dit schijfje wordt vervolgens door een kleine opening verwijderd. Het grote voordeel van ‘SMILE’ is dus het feit dat de behandeling plaatsvindt zonder flapje. Zo is er geen kans op verschuiven van de flap of plooitjes in de flap. Na de ingreep zijn de ogen minder droog dan bij de andere technieken.

Voordelen van deze techniek:

Pijnloos
Na de ingreep zijn de ogen typisch droger gedurende enkele weken. Pijn wordt zelden waargenomen. Droogte is na een SMILE behandeling typisch minder uitgesproken en van kortere duur dan na de andere behandelingen. Dit is een belangrijk voordeel van deze techniek.

 

Veilig
Bij een SMILE- behandeling wordt geen flapje gemaakt. Hierdoor is de stevigheid van het oog volledig behouden. Mogelijke complicaties van de femto-LASIK, namelijk kleine plooitjes of verschuiven van de flap, zijn bij een SMILE behandeling onbestaand.

Snel herstel
Na gemiddeld 4u merk je een duidelijke verbetering van het zicht. Daags na de ingreep kun je de meeste taken weer uitvoeren. Gemiddeld zal het zicht na een SMILE behandeling iets trager verbeteren dan na een femto-LASIK behandeling.

Modernste lasertechnologie
De Visumax femtosecond laser van Zeiss staat garant voor de best mogelijke resultaten.

Laag percentage bijbehandelingen
Gemiddeld 1% van de behandelingen vereist een kleine bijcorrectie. Deze wordt uitgevoerd 3 maand na de eerste behandeling en is inbegrepen in de kostprijs (tot 1 jaar na de initiële behandeling).

Online Agenda • X